ISABEL STORA NÄCKROSEN

ISABEL är ett svenskt varumärke med exklusiv svensktillverkad LED-belysning. Det handlar om mycket fina belysningsprodukter med ren design och med sensationellt energisnål teknik. Design och teknik har flätats samman i ISABELs produkter. Kreativitet, energitänk och hög kvalitet är tre kännemärken för ISABEL som sedan 2005 lyser med framtidens ljus, LED. ISABEL´s ljus och stilrena design passar i energimedvetna hem och offentliga miljöer. En ISABEL är mer än en traditionell belysning. Det är en lysande dekoration som blir det lilla extra i fönstret eller i rummet med sitt klara, vackra sken och glans!Välj bland många olika modeller och lysande mönster! En ISABEL lampa är den perfekta presenten när man vill ge något unikt och speciellt.Var fick vi det vackra namnet ISABEL ifrån? Vi tänkte på lysande is. Is och belysning blev ISABEL®, vårt registrerade varumärke.

FÖR MER ÄN 20 ÅR SEDAN…

En längtan efter att skapa en vacker, lysande designprodukt var början av vad som idag är ISABEL. Att få se egna designade mönster och motiv att lysa på ett sätt som ingen tidigare hade sett…

Detta var på den varma glödlampans tid, och långt före den energisnåla LED-tekniken för belysning fanns. Jan Andréasson, ägare av produktutvecklingsföretaget Konkretek AB i Mullsjö, hjälpte sin dotter Louise Lidbrandt att tillverka belysning till ett graverat mönster i glas. Produkten skulle sedan ställas ut på en examensutställning inom konst och design. Det blev en fin liten skapelse där Louise Lidbrandts gravyrmönster lyste för allra första gången. Året var 1996. Vad ingen visste då, var att detta var den allra första prototypen för ISABEL! Men åren gick och idén om lysande mönster i glas lades på hyllan, för att plockas upp långt senare.

LED – FRAMTIDENS BELYSNING

År 2004 började Jan Andréasson, ägare till Konkretek AB att laborera och studera avancerad LED-teknik, som då var ny och okänd på marknaden. Att jobba med så hög effekt på ljus med så otroligt låg energiförbrukning, fascinerade. Övertygelsen om att detta måste vara framtidens belysning blev allt starkare och det blev äntligen läge att göra verklighet av Louise idé med lysande mönster i transparent glas…  Äntligen fick konstnärlighet vävas samman med innovation och teknik på Konkretek AB. ISABEL registrerades som varumärke och blev namnet på drömmen om unik, energisnål och svensktillverkad designbelysning. Den som skulle komma att glädja och lysa i många hem och miljöer framåt.

Hållbart på riktigt!

”Hållbart på riktigt”  är  ISABEL´s starkaste signum. Den första tillverkade lampan har i skrivande stund år 2020 lyst kontinuerligt, dygnet runt sedan 2004!

 (På bild ses modellen ISABEL BRIGHT) 


-Vi strävar alltid efter att utvinna maximalt ljus på minsta möjliga effekt. Vi fäller aldrig in ljus, eller skärmar av det. Behagligt, rent ljus med bred ljusspridning är vårt kännetecken. Vi vill ta vara på allt ljus som vi kan utvinna genom vår unika teknik och design.

-ISABEL liknar inte traditionell belysning och riktar sig till den som uppskattar att inreda med egen smak och stil, och inte minst med medvetet energitänk. Med ISABEL håller man nere sin energiåtgång på ett snyggt och stilrent sätt med framtidens ljus!

-Vi driver ISABEL mot framtiden och vill fortsätta glädja människor med vår unika belysning och design!

Jan Andréasson och Louise Lidbrandt

Mullsjö, september 2018